Remote-office: oplossing voor post-covid tijdperk?

Het fulltime werken op afstand loopt bijna overal op zijn natuurlijke limieten en bijgevolg einde. Nieuwe werkschema’s worden opgesteld en, niet geheel verrassend, is er een grote roep naar het enigszins behouden van het thuiswerken.

Tegelijk is er een grote groep toonaangevende bedrijven die 3 van de 5 dagen op kantoor werken, als nieuwe normaal integreren.

Werknemers zijn vragende partij

Maar het zijn vooral werknemers die hunkeren naar een hybride werkplaats en rooster: waar flexibiliteit, work-life balance maar ook het collegiaal aspect, de gulden snede weet te bereiken.

Toonaangevende werkgevers zetten de trend in

Google, Uber, Citigroup en Qualtrics hebben allemaal een driedaags in-office schema aangekondigd. Maar veel bedienden willen misschien enkel weg van het klassieke kantoor, en hebben geen nood aan thuiswerk.

Feit is dat een remote-office een enorme variëteit biedt aan sociale- en werkgerelateerde interacties. Door samen met verschillende bedrijven een kantoor of co-working space te delen, is er kruisbestuiving van ideeën en de vrijheid die deze teweegbrengt kan het verlangen naar het coronatijdperk met fulltime thuiswerken sussen.

Qualtrics kiest bijvoorbeeld, na ondervraging van zijn 3.500 werknemers, voor een kantoorschema van drie dagen per week. Vóór de pandemie werkte ongeveer 91% van de werknemers van het bedrijf op kantoor.

Hybride werken vanop een remote office

De verschuiving van de technologieleverancier Qualtrics naar meer werken op afstand komt voort uit het ondervragen van werknemers en het krijgen van feedback van leidinggevenden. Minder dan 5% van de medewerkers gaf aan nooit meer terug te willen naar kantoor.

Het bedrijf denkt na over hoe de werkruimten opnieuw kunnen worden ontworpen “om innovatie en creativiteit te versnellen, die verbindingen tot stand te brengen en eenheid te creëren tussen diverse teams”, zei Anas.

Google kondigde deze maand aan dat zijn hybride werkplekschema er een zou zijn “waarbij de meeste Googlers ongeveer drie dagen op kantoor doorbrengen en twee dagen waar ze het beste werken”, schreef Google-CEO Sundar Pichai in een e-mail aan werknemers.

Salesforce, een onlangs uitgesproken voorstander van de hybride werkplek, zei echter dat het beleid flexibel is, met werknemers die één tot drie dagen per week op kantoor doorbrengen.

HIER remote werken

Vragen over hoe we jouw bedrijf HIER. kunnen helpen met de voordelen van remote werken te realiseren? Contacteer ons: